Villamosokon razziázott a rendőrség, mutatjuk az eredményt

A BRFK a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében.

2022. május 10., 09:39

Szerző:

Három embert fogtak el a rendőrök a 28-as, a 28/A, és a 62-es villamosvonal, illetve azok környéke ellenőrzésekor – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében.  A legutóbbi akció során a rendőrök elfogtak egy román állampolgárt, aki ellen hazájában gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt európai elfogatóparancsot adtak ki.

Egy másik férfit kábítószer birtoklása miatt fogtak el, egy körözött nőt pedig szabálysértés elkövetése miatt.
 

Helyszíni bírságot hat esetben köztisztasági szabálysértés miatt, egyszer közterületi alkoholfogyasztásért, három alkalommal pedig szabálytalan gyalogosokkal szemben szabtak ki; egy férfit koldulás szabálysértés miatt állítottak elő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.