Videón, ahogy húszmillió forintot érő dohányt foglaltak le Nyíregyházán

40 ezer doboz cigaretta. 

2022. február 17., 10:28

Szerző:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 353 kilogramm vágott és 440 kilogramm szárított leveles dohányt foglaltak le Nyíregyházán – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A pénzügyőrök a rendőrökkel három nyíregyházi ingatlant ellenőriztek. Az épületekben és az udvaron lévő járművekben, szemeteszsákokban, félkilós kiszerelésben fogyasztásra előkészített vágott, illetve szárított leveles dohányt, valamint ezek aprítására, csomagolására és mérésére alkalmas eszközöket találtak.

A csaknem húszmillió forint értékű árut és a feldolgozásukhoz szükséges berendezéseket lefoglalták, és a tulajdonosok ellen költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek. Jelezték a közleményben azt is, hogy a 793 kilogrammnyi dohányból mintegy 40 ezer doboz cigarettát állíthattak volna elő.

(Kiemelt képünk illusztráció: Összepréselt, selejt cigarettahüvelyek a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyárában 2011. szeptember 20-án. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.