Illegális gyorsulókra csaptak le a rendőrök a fővárosban

A rendőrök egy éjszaka alatt két kerületet is ellenőriztek, több esetben bírságot szabtak ki.

2021. augusztus 3., 10:36

Szerző:

A közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított, versenyzésre feltuningolt járművek kiszűrése volt, de az egyenruhások más szabályszegéseket is büntettek. A rendőrök összesen 106 autót ellenőriztek. Két embert fogtak el ittas járművezetés, illetve járművezetés tiltott átengedése miatt.

Két engedély nélkül átalakított autó vezetőjével szemben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök. Jogosítvány, valamint biztosítás nélküli vezetés, átírás elmulasztása és forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt összesen hat szabálysértési feljelentést tettek. Az egyenruhások egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot piros lámpán való áthajtás miatt, hét esetben helyszíni bírságot: volt, aki mobiltelefont használt vezetés közben, vagy okmány, illetve biztosítás nélkül vezetett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására.

/Kiemelt kép: Illegális gyorsulókra vadásztak a rendőrök Forrás: police.hu/

 





Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.