Újabb motoros-tragédia: a vétkes sofőr elmenekült

A Debreceni Járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy püspökladányi férfi ellen, aki a 4-es számú főúton haladva áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és személygépkocsijával két motorkerékpárossal ütközött.

 

2023. július 5., 10:51

Szerző:

A vádirat szerint a püspökladányi férfi 2022. június 28-án dél körül úgy közlekedett gépkocsival a 4-es számú főúton Debrecen felől Karcag irányába, hogy őt a bíróság korábban eltiltotta a közúti járművezetéstől – ismerteti az ugyeszseg.hu

A férfi figyelmetlenségből áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és frontálisan nekiütközött a vele szemben szabályosan elöl haladó motorkerékpárosnak. Az ütközést követően a vádlott járműve balra tartva továbbsodródott, és eközben elgázolta másodikként, a sávban haladó másik motorkerékpárost is.

A vádlott által vezetett személygépkocsi megpördülve a bal oldali útpadka mellett állt meg, míg a két sértett a motorkerékpárokkal az ellenkező forgalmi sáv melletti útárokba borult.

A járművezető, miután kiszállt az autóból, azonnal elfutott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérülteknek.

A baleset következtében az elsőként érkező motoros 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A másik sértettnek olyan súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon.

A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, emellett hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől és mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

(Kiemelt kép: a nyomozó hatóság által a szemle során készített fotón a vádlott összetört gépkocsija látható. Forrás: ugyeszseg.hu)