Vádat emeltek egy férfival szemben, aki nőkkel erőszakoskodott a Ferencvárosban

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 31 éves férfival szemben, aki tavaly július és szeptember között több nőt is megtámadott Ferencvárosban, közülük kettőt megpróbált megerőszakolni, két másik nőtől pedig késsel fenyegetve, egy mobiltelefont rabolt.

2023. november 10., 11:12

Szerző:

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 31-én kora hajnalban, a IX. kerület, Soroksári úton lévő egyik szórakozóhely közelében, egy parkoló melletti füves területen észrevette az ott egyedül tartózkodó nőt, akihez odalépett, majd azonnal rátámadt. A férfi megragadta a sértett torkát, egy bokorhoz lökte, befogta a száját, és felszólította, hogy ne merjen sikítani, különben leszúrja. Ezután közölte a nővel, hogy szexuális aktust akar vele, majd erőszakosan fogdosni kezdte. A sértett kihasználva azt, hogy a vádlott egy kis időre az egyik kezével elengedte, kirántotta magát a férfi fogásából és elmenekült.

 

A vádlott pár héttel később, 2022. szeptember 5-én éjjel a IX. kerület, Soroksári úton ismét felfigyelt egy egyedül sétáló, hazafelé tartó nőre, akit követni kezdett. Amikor egy fás, bokros területhez értek, a vádlott rátámadt a sértettre, a földre teperte, majd fogdosni és erőszakoskodni kezdett vele, miközben közölte vele, hogy szexuális aktust akar, és ha a nő hagyja magát, hamarabb végeznek. A sértett próbált ellenállni és közben hangosan kiabált, ezért a férfi őt többször, nagy erővel megütötte a fején. A sértett ezután is folyamatosan védekezett, végül sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából és az értékeit hátrahagyva elmenekült. A vádlott ezután magával vitte a sértett táskáját, amelyben a nő mobiltelefonja, bankkártyái és személyes okmányai voltak. A sértett zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is, azok elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

 

A vádlott ezt követően, mintegy másfél órával az előző támadás után, szintén a IX. kerületben két nőt rabolt ki. A férfi odament a padon ülő sértettekhez, megszólította őket, majd egy hirtelen mozdulattal felkapta az egyik nő padon lévő mobiltelefonját, majd elővett egy bicskát, amelynek pengéjét a sértettek felé tartotta, és megfenyegette őket, hogy ha bármit tesznek, megszúrja őket. A két nő félelmében nem mert ellenkezni, felálltak a padról és eltávolodtak a vádlottól, egy forgalmasabb helyre mentek, ahol egy büfében dolgozó férfi – látva a két nő ijedtségét – felajánlotta nekik a segítségét. A sértettek elmondták, mi történt és megmutatták a férfinak a közelben tartózkodó vádlottat, aki odament a támadóhoz, és visszaszerzett tőle egy telefont – ami azonban a korábbi, szexuális bűncselekmény sértettjének mobiltelefonja volt. A vádlott elfutott a helyszínről, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták.

 

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettével, kifosztás bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint – egy további bolti lopás miatt – lopás vétségével is vádolja. A kerületi ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza annak megállapításával, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

(Kiemelt kép forrása: police.hu)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.