Vádat emeletek a PSG futballistája ellen nemi erőszak elkövetése miatt

Vádat emeltek nemi erőszak elkövetése miatt Asraf Hakimi, a Paris Saint-Germain marokkói labdarúgója ellen.

2023. március 3., 14:33

Szerző:

A hazája válogatottjával tavaly világbajnoki negyedik védőt csütörtökön hallgatta meg a nanterre-i ügyészség, amely ezt követően vádolta őt meg, és bírósági felügyelet alá helyezte. 

Az eljárás egy 24 éves nő bejelentése alapján indult meg, aki azt állította, hogy a futballista szombaton megerőszakolta.

A bírósági felügyelet azt jelenti – amint azt az ügyészség közölte – hogy a vádlójával nem léphet érintkezésbe, ugyanakkor akár el is hagyhatja az országot. 

Hakimi ott volt pénteken a PSG edzésén. Klubja a támogatásáról biztosította őt, és jelezte, hogy bízik az igazságszolgáltatásban. Ügyvédje zsarolási kísérletről beszélt, egyúttal hangsúlyozta, védence határozottan tagadja az ellene felhozott vádat.

(Kiemelt képünk: Asraf Hakimi belövi a győztes a tizenegyes gólt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Marokkó–Spanyolország mérkőzésén 2022. december 6-án. Fotó: ANDERSEN/AFP)

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli gyermekpornográfia és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető népszerű internetes játékokba bekapcsolódva 14 kiskorú fiúval alakított ki bizalmi kapcsolatot, amelynek köszönhetően tőlük intim fotókat és videókat szerzett meg. A vádlott a tényleges kilétét úgy leplezte, hogy mindehhez egy külföldön élő fiatal ismerőse arcképét jogellenesen felhasználta.