Vádat emeletek a PSG futballistája ellen nemi erőszak elkövetése miatt

Vádat emeltek nemi erőszak elkövetése miatt Asraf Hakimi, a Paris Saint-Germain marokkói labdarúgója ellen.

2023. március 3., 14:33

Szerző:

A hazája válogatottjával tavaly világbajnoki negyedik védőt csütörtökön hallgatta meg a nanterre-i ügyészség, amely ezt követően vádolta őt meg, és bírósági felügyelet alá helyezte. 

Az eljárás egy 24 éves nő bejelentése alapján indult meg, aki azt állította, hogy a futballista szombaton megerőszakolta.

A bírósági felügyelet azt jelenti – amint azt az ügyészség közölte – hogy a vádlójával nem léphet érintkezésbe, ugyanakkor akár el is hagyhatja az országot. 

Hakimi ott volt pénteken a PSG edzésén. Klubja a támogatásáról biztosította őt, és jelezte, hogy bízik az igazságszolgáltatásban. Ügyvédje zsarolási kísérletről beszélt, egyúttal hangsúlyozta, védence határozottan tagadja az ellene felhozott vádat.

(Kiemelt képünk: Asraf Hakimi belövi a győztes a tizenegyes gólt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Marokkó–Spanyolország mérkőzésén 2022. december 6-án. Fotó: ANDERSEN/AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.