Út szélén, papírdobozban hagyta étlen-szomjan a cicákat

Az elkövető a dobozra írta a lánya nevét és címét.

2021. augusztus 12., 14:19

Szerző:

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 48 éves bűntetlen előéletű füzesgyarmati férfi ellen, aki az út szélére tette ki a számára feleslegesnek ítélt cica családot.

A férfi július 13-án este tett ki és hagyott magára hat darab öt-hat hetes kiscicát egy nyitott papírdobozban, víz és élelem nélkül, Füzesgyarmat külterületén. A kismacskák alultáplált állapotban voltak, a kiszáradás jeleit mutatták, ezen felül Herpesz vírus okozta szemgyulladásban szenvedtek, illetve bolhásak és fül-rühesek is voltak. Az út mentén, gondozás nélkül két-három napon belül bizonyosan elpusztultak volna. Nem volt nehéz megtalálni az elkövetőt, ugyanis a papírdobozon rajta volt a lánya neve, címe és telefonszáma. A kiscicák a füzesgyarmati mezőőr és az állatorvos segítségét követően menhelyre kerültek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje.

(Kiemelt kép: Út szélén papírdobozban hagyta étlen-szomjan a cicákat. Forrás: Magyarország Ügyészsége)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.