Újabb eljárás indulhat a lúgos orvos ellen

A végrehajtónak utalta el a 25 millió forintos kártérítést.

2021. augusztus 10., 13:54

Szerző:

Bene Krisztiánnak július 27-ig kellett volna elutalni a 25 millió forintos kártérítést és a perköltségeket, amit az apja tett meg de rossz címre utalta. Renner Erikának most a Fővárosi Törvényszéken kell kérnie a végrehajtási eljárás elrendelését, aminek az átfutása valószínűleg újabb többnapos procedúra lesz.

Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el. 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Benének ezt július 27-ig kellett teljesítenie. Ügyvédje, július 13-án arról érdeklődött Renner Erika jogi képviselőjénél, hogy Bene apja a „jogosult” mely bankszámlaszámára utalja egy összegben a pénzt. Bár a kért adatokat megkapta, végül a több mint 25 millió forintot valamiért mégsem fia áldozatának számlájára küldte. – írja a Telex.

Bene Krisztián a kártérítési ügyben fellebbezések sorát nyújtotta be. A lúgos orvosként hírhedté vált férfi a vagyonát is megpróbálta eltüntetni, hogy megússza a kártérítést, májusban ezért a végrehajtók lefoglalták a több száz négyzetméteres családi házát és az ingóságait.

(Kiemelt kép: Budapest, 2018. február 22. Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvost a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én. A férfit kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a bíróság. MTI Fotó: Balogh Zoltán)



Tegnap 19:26

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.