Több mint 400 millió forintos kártérítést kaphatnak a veronai buszbalesetben elhunytak hozzátartozói

A balesetet okozó V. János megpróbálta a felelősséget a balesetben elhunyt váltótársára kenni, sikertelenül. Egymillió eurós kártérítésre számíthatnak a veronai áldozatok hozzátartozói.

2022. szeptember 27., 11:55

Szerző:

Egymillió eurós kártérítésre számíthatnak a veronai buszbaleset halálos áldozatainak szerettei az olasz bíróságtól – tudta meg a Borsonline.hu.

 A balesetben elhunyt társára próbálta kenni a balesetet

Massimiliano Scaringella, olaszországi ügyvéd a lapnak elárulta, az olasz gyakorlat szerint a hozzátartozóknak egymillió eurót (hétfői árfolyamon 406 millió forintot) ítélhet meg a bíróság.

A kártérítéstől külön kezelendő a biztosítási összeg. Az sérültek, illetve az elhunytak hozzátartozói, illetve a sérültek azt a pénzt már egy évvel ezelőtt megkapták, összességében mintegy 1,8 milliárd forintot.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, szeptember közepén ideiglenes átadási letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék V. Jánost, a balesetet okozó sofőrt. A férfit hat év börtönre ítéltek jogerősen a 2017 január 20-án történt, 18 halálos áldozattal járó baleset miatt.

(Fotó: / Polizia Di Stato / Anadolu Ügynökség / AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.