Bíróság előtt a rendőrökre láncfűrésszel támadó maszkos elkövető

A vádirat szerint 2023. június 04-én hajnalban a rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy egy Komárom-Esztergom vármegyében található település melletti tónál a fején maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegeti az ott tartózkodó horgászokat.

2023. november 23., 15:24

Szerző:

A helyszínre érkező rendőrök felszólítása ellenére az elkövető nem tette le a kezében tartott láncfűrészt, hanem az eljáró rendőrökre támadt oly módon, hogy „megdöglötök”, illetve „mindenkit megölök” kifejezéseket kiabálva támadó szándékkal megindult feléjük, miközben megkísérelte a láncfűrész beindítását.

Amikor a férfi megközelítőleg 5 méterre megközelítette az intézkedő rendőröket, az egyenruhások elektromos kényszerítő eszközt alkalmaztak vele szemben – olvasható az ugyeszseg.hu beszámolójában.

Ezután a férfi ideiglenesen felhagyott a támadással, a láncfűrészt elejtette és a földre esett, majd rövid idő elteltével ismét felállt és kiabálva az egyik hivatalos személy irányába indult, miközben egy boxert vett elő a ruházatából. Mivel az elkövető cselekményével többszöri rendőri felszólításra sem hagyott fel, és mintegy 3 méterre ismét megközelítette az egyik rendőrt, ezért további ellenszegülésének megtörése érdekében újra elektromos sokkolót alkalmaztak vele szemben.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, elrendelte az őrizetét, majd sikeresen indítványozta letartóztatásának elrendelését. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben vádiratában az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A törvény a minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntettét két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

(Kiemelt kép: a támadó által használt eszközök. Forrás: ugyeszseg.hu)