Szegedi kettős gyilkosság: megszólalt a volt osztálytárs

Csak a családjától búcsúzott el a szegedi kettős gyilkosság elkövetője.

2021. július 1., 11:00

Szerző:

A fiatal gyógyszerész meggyilkolt két embert majd saját magával is végzett. Egyelőre csak találgatások és szakértők boncolgatják, hogy mi járhatott  az elkövető fejében, mielőtt és miközben gyilkolt.A szegedi kettős gyilkosság körül sok a megválaszolatlan kérdés és bár a nyomozás még tart, Dániel a gyilkos a sírba vitte magával a válaszokat. Semmi mást nem hagyott maga után csak egy búcsúlevelet, amelyben nem bánta meg a tettét és nem kért bocsánatot. 

Akit szeretünk, azt nem bántjuk. Mindenkinek az a valóságkép létezik, ami az övé, ahogyan nézi a világot. A paranoid viselkedésnek az egyik diagnosztikai kategóriája az erotikus paranoid személyiség, az a személy, aki már egy vadidegen mosolya mögé többet képzel, mint ami igazából jelen van és ha legközelebb már nem érzi a másik féltől a kedves közeledést, akkor agresszív és féltékeny lesz.

„Nehezen viselik el ha nemet mondanak nekik.Mindenki számára fontos a hatalom megélése, rendelkezik az élete, a munkája felett, az embereknek nagyon fontos, hogy elfogadják őket , elfogadják a létezésüket ,V. Dániel esetében az lehetett a gond,hogy nem ismerték el, úgy ahogyan ő szerette volna.Valószínű egy olyan ember volt, aki ahhoz szokott hozzá,ha jól teljesít akkor elismerést kap. Egész életében mindig elfojtott sosem engedte ki a gőzt magából , azt hitte h a nő szerelmes belé és, hogy a másik férfi elvette tőle”– mondta Végh József kriminálpszichológus a 168-nak. 

Függő kapcsolat

Vannak emberek, akik függő kapcsolatot építenek ki: ez lehet virtuális, vagy valós kapcsolat is, mindkét esetben érzelmi függőség alakul ki, azt lesi, hogy mikor láthatja, mikor lehet vele, mikor kerülhet a közelébe kiszemeltjének. Úgy kell elképzelni a függő kapcsolatot, mint egy várfal, amit felhúzunk magunk köré és egyszer kinyitjuk a kaput, beengedünk valakit és azt többet nem engedjük ki. Vannak emberek, akik se vele se nélküle nem tudnak élni, a jelenlegi információk alapján feltételezhető, hogy itt is ez volt a helyzet, az elkövető nem engedte meg a lánynak, hogy mással is boldog legyen.

Dániel májusban ismerkedett meg a szerelmes párral az egyik oltóközpontban és ezután bérelte ki közvetlenül a pár lakása alatt lévő lakást. A fiatal férfi folyamatosan nyomom követte a lányt és információkat próbált szerezni a róla, még a patika rendszerében - ahol dolgozott - is megnézte, hogy a lány milyen gyógyszereket váltott ki.

 „Ha valaki kontroll vesztett helyzetbe kerül, vagy nem tud kontrollt teremteni egy helyzet, vagy személy felett, akkor agresszióval képes csak fellépni” – fejtette ki Végh József Kriminálpszichológus 

 


Rendőrségi helyszínelők a szegedi Petőfi Sándor sugárút egyik társasháza előtt, ahol két ember holttestét találták meg 2021. június 19-én éjszakaFotó: police.hu)

Visszahúzódó férfinak ismerte mindenki

A 168 megtalálta Dániel volt osztálytársát, aki tőlünk tudta meg, hogy korábbi ismerőse volt az elkövető. A hír sokkolta, bár azt mondta sosem voltak igazán jóban. Nem volt közös témájuk, inkább magába fordulónak látta, de szerinte nem volt agresszív, soha nem emelte fel a hangját másokkal szemben. 

„Nem mondanám antiszociálisnak de vannak klikkek az osztályban viszont V.Dániel egyikbe sem tartozott.Alkatilag se kinézetileg sem volt a leghelyesebb és emiatt mindig hátrányban érezte magát. A tanulmányai sem volt kiemelkedő . Teljesen átlagos volt nem egy átütő személy,  aki senkihez sem volt nagyon közel.Alkatilag se kinézetileg sem volt a leghelyesebb és emiatt mindig hátrányban érezte magát. A tanulmányaiban sem volt kiemelkedő. Teljesen átlagos volt, aki néha teljesen észrevehetetlen”– nyilatkozta a volt osztálytárs, aki a neve elhallgatását kérte. 

Abberáció?

 Miután a gyilkos több lövéssel megsebesítette az áldozatát, kegyetlen módon megerőszakolta, a nő ekkor még életben volt. 

 „Azt, hogy miért erőszakolta meg miután megsebesítette nem tudjuk, de szeretett volna együtt lenni vele és megmutatni a nőnek még életben, hogy mit tudott volna nyújtani neki, de ez csak egy hipotézis egy feltételezés”– fogalmazott Végh József kriminálpszichológus.

A férfi a hidegvérű gyilkosság után megvárta áldozatainak halálhírét és csak utána végzett magával. Hogy mégis mi vezette idáig Attilát,  ezt már nem fogjuk megtudni de az biztos, hogy Magyarországon minden idők egyik legkegyetlenebb és leginkább elítélendő bűncselekménye sokkolja a hétvége óta a hazai közvéleményt.

(Kiemelt kép: Rendőrautók a szegedi Petőfi Sándor sugárút egyik társasháza előtt, ahol két ember holttestét találták meg 2021. június 19-én éjszaka. Fotó: police.hu)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.