Sorsjegyeket is lopott egy férfi

Az üzletből a férfi 37.500,- Ft készpénzt, továbbá összesen 48.500,- Ft értékben különböző sorsjegyeket lopott, majd még aznap Budapestre utazott, a pénzt pedig rövid időn belül elköltötte.

2021. szeptember 29., 08:20

Szerző:

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint készpénzt és sorsjegyeket lopott a helyi sörözőből, írja az Ugyeszseg.hu

A vád szerint  vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már elítélt kadarkúti férfi 2020 decemberében egy feszítővasat vett magához, majd a menetrend szerinti buszjárattal a szomszédos községbe ment, ahol éjjel a helyi söröző bejárati ajtajára felszerelt rácsot, majd az ajtót is kifeszítette, illetve annak üvegét betörte. Az üzletből a férfi 37.500,- Ft készpénzt, továbbá összesen 48.500,- Ft értékben különböző sorsjegyeket lopott, majd még aznap Budapestre utazott, a pénzt pedig rövid időn belül elköltötte.

A sörözőben felszerelt biztonsági kamera felvételei alapján a barcsi nyomozók hamar azonosították az elkövetőt, aki egy ismerősétől értesült arról, hogy a rendőrök keresik. A még ekkor is a fővárosban tartózkodó férfi ezért a zsákmányolt sorsjegyeket végül egy közterületi hulladékgyűjtőbe dobta.

A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben elzárás kiszabására és vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt, írja az ugyeszseg.hu

 

(Kiemelt kép: ugyeszseg.hu)

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.