Sírva fakadt a zárkájában: M. Richárd börtönhaverját is megviselte a gázoló-testépítő halála

A Blikk információi szerint teljesen összeomlott lelkileg a soroksári futónő gyilkosa, R. Szilveszter. Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt pesterzsébeti férfi képtelen elfogadni, hogy az egyetlen ember, aki a börtönben közel állt hozzá – M. Richárd – meghalt.

2022. május 16., 11:01

Szerző:

A két férfi korábban egy cellában ült és éjszakákon át beszélgettek. Amikor a rendőrség elkapta R. Szilvesztert, ismerősei egytől egyig magányos remeteként írták le a férfit. Barátja a szabad világban sosem volt, gyakorlatilag az egész életét egyedül töltötte. A Blikk szerint R. Szilveszter a börtönben is magányos farkasnak számított, ki sem mozdult a cellájából, még a sétákra sem ment le az udvarra. Egyetlen szórakozása volt: krimiket olvasott. Akikkel összezárták, azokkal sem volt hajlandó beszélni – írta az RTL. 

R. Szilveszter jogi képviselője, Dr. Lichy József a lapnak azt mondta: a börtönőrök hozzá fordultak, hogy csináljon valamit R. Szilveszterrel, mert ez a helyzet nem jó.

„Aztán egyszer csak minden megváltozott, amikor M. Richárd mellé került. Nem tudom, hogy Richárd mit tett, de Szilveszter teljesen megváltozott. Lelkesen mesélte nekem, hogy milyen jól megvannak és mennyit beszélgetnek”

– tette hozzá a jogász, aki szerint R. Szilvesztert rettentően megviselte M. Richárd halála, sírva fakadt a zárkájában. R. Szilveszter egy édesanyát, a soroksári Kardosné Gyurik Krisztinát ölte meg futás közben.

M. Richárd múlt héten hunyt el. A férfi 2017 májusában a megengedett sebesség csaknem háromszorosával száguldott a budapesti Dózsa György úton, fehér sportkocsijával egy szabálytalanul kanyarodó autónak ütközött. A bíróság szerint mindkét sofőr hibázott, M. Richárd 3,5 év fogházbüntetést kapott. 

 

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.