Sikkasztás miatt emeltek vádat egy kaposvári benzinkút üzemeltetője ellen

Vádat emeltek egy kaposvári benzinkút üzemeltetője ellen, aki több mint 3 millió forintot sikkasztott el – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn. 

 

2023. december 11., 10:37

Szerző:

Azt írták, hogy a harmincas éveiben járó férfi az egyik magyarországi olajipari cég szerződéses partnereként hosszabb ideje üzemeltette a töltőállomást és az elszámolás részeként köteles volt gondoskodni arról, hogy a készpénzbevétel pénzes tasakokba, majd zárt széfbe kerüljön, ahol csak a pénzszállítók férhettek hozzá.


A vádlott idén nyáron – a pénzkezelési szabályzatot megszegve – arra utasította a benzinkút dolgozóit, hogy a tasakokat a széf helyett az irodahelyiség polcaira helyezzék. A férfi ezután a pénzt magához vette és elköltötte.


Az üzemeltető azt tervezte, a hiányzó összeget az esedékes pénzszállítás előtt visszateszi, de júniusban rendkívüli pénzszállításra, illetve ellenőrzésre került sor, így a bűncselekményre fény derült – írta a főügyészség.


Az okozott kár megtérült, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfi ellen a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

(Fotó: 168.hu | Merész Márton)