Nem harapta meg a rendőrt, a hivatalos szerv nyúlt a szájába

Nem ismerte el bűnösségét a bíróságon az a püspökladányi férfi, aki részegen vezetett, elmenekült a rendőrök elől és otthonában kapták el. Ügyvédje szerint a rendőr véletlenül sérülhetett meg az üldözés alatt.

2023. június 15., 20:09

Szerző:

A 29 éves férfit azzal vádolják, hogy részegen menekült autójával a rendőrök elől, egyiküket meg is harapta. Mindezért az ügyészség 5 év szabadságvesztést, 5 év közügyektől eltiltást, valamint végleges közúti járművezetéstől eltiltást indítványoz.

Az RTL beszámolója szerint tavaly ősszel egy püspökladányi bankfióknál parkolt le a férfi, ügyet intézni ment. Valaki azonban telefonon tett bejelentést, hogy részegen ült kocsiba. Két járőr a helyszínre ment, távolról figyelték a férfit, aki, amint meglátta őket, kikerülte a rendőrautót és száguldani kezdett. A főútra felhajtva, több utcán át menekült.

Az egyik járőr a lehúzott ablakon át kiabált neki, hogy álljon meg, de hiába. A rendőrök elől menekülve a vádlott hazavezetett, majd befutott a házba, ahol bezárkózott a nappaliba. Belülről nyomta az ajtót, hogy ne jussanak be hozzá a rendőrök, csak az anyja kérlelésére volt hajlandó elállni az ajtóból.

A férfi hirtelen a hűtőszekrényhez ugrott, kivett egy sört és el akarta fogyasztani, amiben a jelen lévő rendőr meg akarta akadályozni. Dulakodás közben megpróbálták megbilincselni, ekkor – a vád szerint – beleharapott az intézkedő hivatalos szerv ujjába.

A védelem szerint azonban a rendőr a hibás, mert véletlenül belenyúlt a vádlott szájába és így sérülhetett meg. A férfi büntetett előélete miatt továbbra is letartóztatásban várja a sorsát.

(Kiemelt kép: illusztráció – rendőrautó Budapesten 2020. augusztus elsején. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto via AFP)