Rendőr lehetett az áruházi tolvaj

A tolvaj bűntársa már beismerő vallomást tett.

2022. augusztus 26., 11:49

Szerző:

A Központi Nyomozó Főügyészség lopással gyanúsít egy rendőrt, aki egy pénztáros segítségével vitt el kisebb értékeket egy áruházból. A tolvajlás mindkét gyanúsítottja szabadlábon védekezik.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt rendelt el nyomozást a határrendész ellen.

A megalapozott gyanú szerint a 24 éves határrendész rávette fiatalkorú ismerősét, aki az egyik kiskereskedelmi áruházláncnál pénztárosként dolgozott, hogy segítsen neki az áruházból különböző árukat eltulajdonítani.

A rendőr által kitalált módszer az volt, hogy az általa eltulajdonítani kívánt árut a társa a pénztárnál leolvassa, majd törli a megvásárolt áruk közül, vagy pedig a pénztáros elnézi, hogy bizonyos árukat a férfi a kosarából nem pakol fel a szalagra, és így fizetés nélkül viszi el azokat.

A határrendész egy nyírségi áruházból augusztus 6-án egy számítógép-billentyűzetet, egy gépkocsi-akkumulátort és egy fejhallgatót, majd augusztus 7-én egy fülhallgatót, egy újabb klaviatúrát és két vödör diszperzit falfestéket tulajdonított el, összesen mintegy 60 ezer forint értékben.

A gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlése ellen, de az ügyészség közölte, hogy a kutatás során a rendőr lakásán megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyak egy részét.

(168.hu | Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.