Rekordösszegű drogfogás: a rendőrség lecsapott Borsodban és Budapesten

Majdnem félmilliárd értékű drogot találtak.

2022. február 19., 08:01

Szerző:

Drogot terjesztő apát és fiát, valamint az őket anyaggal ellátó, felsőbb szinten lévő terjesztőt is elfogták a készenléti rendőrség miskolci nyomozói egy rekordösszegűnek bizonyuló drogfogási akció keretében. A tájékoztatás szerint Magyarországon eddig példa nélküli módon közel 463 millió forintnak megfelelő, több mint száz kilogramm új pszichoaktív szert foglaltak le a hatóságok.

A 21 éves fiú és 52 éves édesapa az egyik borsodi településen, illetve annak vonzáskörzetében elég komoly illegális anyagokat terjesztő hálózatot alakított ki, melynek köszönhetően rövid idő alatt meggazdagodtak. A bizniszt a fiú irányította, de az apa a beszerzés mellett a szállításban és az árusításban is részt vett. Az idősebb férfit 2022. február 15-én azután kapták el, hogy Budapesten drogot vett át. 

Az apa elfogásával egyidejűleg a rendőrök a fiánál is kutatást tartottak. Lakásában kábítószergyanús anyaggal szennyezett mérleget, mobiltelefont, 730 000 forintot és több, nagyértékű arany ékszert találtak és foglaltak le. Másnap az őket kristállyal ellátó terjesztőt is elkapták: a 32 éves Ö. Zoltánt Budapesten fogták el, írja a rendőrség honlapja

Az általa használt autóban nagy mennyiségű készpénzt, több mobiltelefont és a korábban beazonosított, Ö. Zoltán által a kristály szállítására és deponálására használt gépjármű kulcsát is megtalálták. A slusszkulcs birtokában a másik gépkocsiban két kilogramm fehér, kristályos anyagot találtak egy nylonszatyorban, illetve a lakáskulcsot, amely a deponálóhelyhez tartozik. Az átkutatása során több mint 100 kilogramm fehér, kristályos anyag került elő, illetve számos, a terjesztéshez szükséges eszköz. 

A KR miskolci nyomozók mindhárom férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Az illegális drogbiznisz további érintettjeinek beazonosítása folyamatban van, így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre bővülni fog. R. Erik Károlyt, R. Károlyt és Ö. Zoltánt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványára a Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte letartóztatását. A rendvédelmi szervek a művelet során közel fél millió adag új pszichoaktív anyag piacra jutását akadályozták meg, melynek a feketepiaci értéke közel 463 millió forint.

(Kiemelt kép: Police.hu)

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli gyermekpornográfia és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető népszerű internetes játékokba bekapcsolódva 14 kiskorú fiúval alakított ki bizalmi kapcsolatot, amelynek köszönhetően tőlük intim fotókat és videókat szerzett meg. A vádlott a tényleges kilétét úgy leplezte, hogy mindehhez egy külföldön élő fiatal ismerőse arcképét jogellenesen felhasználta.