Rabszolgaként tartotta fogva, ütötte-verte és éheztette állatgondozóját egy jánoshalmai földbirtokos

Embertelen körülmények között, rabszolgasorban kellett élnie 10 éven keresztül egy férfinek, akit eredetileg állatgondozónak vettek fel egy jánoshalmai tanyára. 

2021. július 15., 09:50

Szerző:

Egy abraktárolásra használt fűtetlen épületben húzta meg magát, sokszor az állatok takarmányából evett az a rabszolgaként tartott férfi, aki többször próbált megszökni fogvatartójától Jánoshalmán, de a gazda mindig utána ment és erőszakkal visszavitte a tanyára. 

Az állatgondozó még 2012-ben jelentkezett az állásra a jánoshalmai tanyára, ahol fizetést szállást és teljes ellátást ígértek neki. Aztán ahogy telt-múlt az idő mindig egyre kevesebb fizettséget kapott a munkájáért, egy idő után pedig már semmit. Később pedig már ételt sem. Amikor szót emelt, a gazda mindig jól megverte. A férfi megpróbált elszökni, de munkaadója minden alkalommal erőszakkal visszahurcolta a tanyára, ahol az állatgondozónak egy fűtetlen abraktárolóban kellett élnie, villany és víz nélkül.

Sokszor olyan éhes volt, hogy az állatok takarmányát ette meg.

A sanyargatás ellenére azonban nem fordult a hatóságokhoz, mert a gazda azt mondta, ha ezt megteszi, megöli. 

A gazda végül úgy bukott le, hogy az állatgondozót egy másik ügy miatt hallgatták ki tanúként, akkor kezdett el mesélni az embertelen körülményekről és az erőszakról. A nyomozók később kiderítették, hogy nem ő volt az egyetlen áldozat. A jánoshalmai földesúr korábban két másik férfit is hasonló körülmények között tartott fogva.

A rabszolgatartó gazdát július 14-én fogták el, erről videó is készült, és a rendőrök azt is rögzítették, milyen körülmények között kellett élnie az állatgondozónak és az állatoknak. A szakértők most azt is vizsgálják, hogy a gazda megszegte-e az állatok tartására vonatkozó szabályokat. 

A 36 éves férfinek kényszermunka, emberkereskedelem és kényszerítés miatt kell felelnie, az egyenruhások kezdeményezték a letartóztatását. 

(Kiemelt kép: police.hu)

 

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.