Rabosították a Mi Hazánk fővárosi elnökét, amiért átfestette a ferencvárosi LMBTQ padot

Rabosították Vékony Csongort, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnökét, amiért a július 13-ai sajtótájékoztatója végén nemzeti színűre festette át az LMBTQ propagandára felhasznált ferencvárosi padot. A párt fővárosi elnökétől ujjlenyomatot vett és fényképet is készített róla a rendőrség.

2023. október 3., 11:49

Szerző:

A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja, hogy az Amnesty International feljelentette Vékony Csongort, a párt budapesti elnökét. A párt szerint a civil szerevezet ezzel beleszól a belügyekbe. Közleményükben azt írják, hogy: megdöbbentő, hogy már több hónapja egy ilyen jelentéktelen, még „ügynek” sem nevezhető eseménnyel foglalkozik a magyar nyomozó hatóság.

A Mihazánk Mozgalom álláspontja az továbbá, hogy ezért az akcióért inkább kitüntetést kellett volna kapnia. A vád ellen pannasszal éltek.  

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: PANAYIOTIS TZAMAROS / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.