Kiraboltak egy benzinkutat Szegeden

Egy 29 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Szegeden, de nem jutott messzire a pénzzel.

2024. augusztus 14., 10:20

Szerző:

Kiraboltak egy benzinkutat Szegeden, az elkövetőt a soproni rendőrök fogták el – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

A rendőrségre hétfőn hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi bement egy szegedi benzinkútra, egy késsel megfenyegette az alkalmazottat, a pulthoz lépve több mint 300 ezer forintot vett ki a kasszából, majd távozott.


A szegedi rendőrök rövid időn belül azonosítottak egy 29 éves férfit, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A gyanúsított elhagyta a várost, de a Soproni Rendőrkapitányság járőreinek még aznap sikerült elfogniuk.


A férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás, kezdeményezték letartóztatását.

Idén már volt egy rablási kísérlet benzinkúton

A haon.hu számolt be róla a police.hu híre alapján, hogy egy 23 éves nagyrábéi férfi egy benzinkút kasszájának tartalmát akarta megszerezni Polgáron. Nem jutott messzire, civilek segítségével egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el.

A férfi május 2-án késő este csapott le a közlemény szerint. Bement a pult mögé, ahol az alkalmazottak megpróbálták feltartóztatni, de addig lökdösődött, csapkodott, dulakodott velük, míg elérte a pénztárgépet. Magához vett ugyan néhány ezer forintot, azonban nem jutott messzire: a kútnál tankolók és a helyi rendőrőrs szolgálaton kívüli járőrparancsnoka feltartóztatták. A kiérkező rendőrök előállították a kapitányságra.

Kihallgatásakor tettét ittasságával magyarázta. Rablás bűntett miatt indult eljárás vele szemben. A hajdúnánási nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)