Öt évre ítélték a győri késelő diákot

A jedlikes késelő diákot, H. Andrást hétfőn a Győri Törvényszék bűnösnek találta emberölés kísérletében, a fiúnak börtönbe kell vonulnia.

2022. október 3., 16:38

Szerző:

A jedlikes diákot 5 év szabadságvesztésre és 2 év kézügyektől való eltiltásra ítélte első fokon a bíróság, amit fiatalkorúak börtönében kell letöltenie – írja a Kisalföld.

Hármas miatt késelt

A fiú hármas osztályzatot kapott egy korábbi matematika dolgozatára, ami úgy felbosszantotta, hogy azt mondta az osztálytársainak, leszúrja a tanárnőt. A tanárnő figyelmét azzal az indokkal terelte el, hogy mutatni akar valamit a füzetében, majd amikor a pedagógus mögé került, hátba szúrta őt. 

A szabadságvesztés felének letöltése után feltételesen szabadulhat. Az ítéletbe beszámítják a 2019. december ötödike és 2020. április huszadika között előzetesben töltött napokat. A fiatalember ezt követően mostanáig bűnügyi felügyelet alatt állt. A több mint 1 millió forintos bűnügyi költséget is a diáknak kell állnia. Számításaink szerint körülbelül másfél év vár a késelő diákra a fiatalkorúak börtönében. 

(Kiemelt fotónk: Villogó. Fotó: Merész Márton/168.hu)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forint értékben hamis ágyneműgarnitúrát találtak egy autóban – közölte a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.