Öt évre ítélték a győri késelő diákot

A jedlikes késelő diákot, H. Andrást hétfőn a Győri Törvényszék bűnösnek találta emberölés kísérletében, a fiúnak börtönbe kell vonulnia.

2022. október 3., 16:38

Szerző:

A jedlikes diákot 5 év szabadságvesztésre és 2 év kézügyektől való eltiltásra ítélte első fokon a bíróság, amit fiatalkorúak börtönében kell letöltenie – írja a Kisalföld.

Hármas miatt késelt

A fiú hármas osztályzatot kapott egy korábbi matematika dolgozatára, ami úgy felbosszantotta, hogy azt mondta az osztálytársainak, leszúrja a tanárnőt. A tanárnő figyelmét azzal az indokkal terelte el, hogy mutatni akar valamit a füzetében, majd amikor a pedagógus mögé került, hátba szúrta őt. 

A szabadságvesztés felének letöltése után feltételesen szabadulhat. Az ítéletbe beszámítják a 2019. december ötödike és 2020. április huszadika között előzetesben töltött napokat. A fiatalember ezt követően mostanáig bűnügyi felügyelet alatt állt. A több mint 1 millió forintos bűnügyi költséget is a diáknak kell állnia. Számításaink szerint körülbelül másfél év vár a késelő diákra a fiatalkorúak börtönében. 

(Kiemelt fotónk: Villogó. Fotó: Merész Márton/168.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.