Bujáki nőverés: súlyosabb büntetést kér az ügyészség Orosz Bernadett bántalmazójára

Súlyosabb büntetést kér az ügyészég Orosz Bernadett támadójára. 

2024. július 22., 12:19

Szerző:

A sajtóban bujáki nőverési esetként elhíresült bűnügyben a Nógrád Vármegyei Főügyészség még 2021 novemberében emelt vádat életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt egy egri lakos ellen. A bántalmazás maga viszont még 2019-ben történt. Orosz Bernadett és volt párja a bujáki honvéd üdülőben vett részt egy rendezvényen, a vacsora után pedig az ittas férfi egy veszekedés során bántalmazta a nőt.

Ököllel ütötte 

Bernadettet ököllel ütötte, a menkülni prábáló nőt aztán a hajánál fogva rángatta, valamint további ökölcsapásokat mért a fejére. A támadás következtében a nő orrcsont és orrsövény törést, valamint számos zúzódásos sérülést szenvedett el. A férfi azonban ezt megelőzően is többször bántalmazta a párját.

Ítélet 

A Balassagyarmati Törvényszék aztán idén februárban, elsőfokon egy év, tíz hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, valamint két  korábbi bántalmazásban is bűnösnek mondták ki a volt katonatisztet. Orosz Bernadett, akkor azt nyialtkozta, örül, hogy elítélték a volt párját, ám súlyosabb büntetésre számított. A támadó férfi egyébként végig mindent tagadott, az ügyvédje aztán fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen. 

Súlyosabb büntetés 

Az ügyészség ugyanakkor súlyosabb büntetést kérne a bántalmazóra, azt kérik a Fővárosi Ítélőtáblától, hogy másodfokon életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt is mondják ki bűnösnek a férfit, továbbá a védelmi fellebbezések elutasítását is kezdeményezték. A férfi jelenleg szabadlábon védekezve várja a fellebbviteli eljárás befejezését, írja az ügyészség

A férfi is pert indított 

Orosz Bernadett ellen egyébként a bántalmazó férfi pert indított korábban. A férfi keresetében arra hivatkozott, hogy az asszony megsértette személyiségi jogait, amikor nyilvánosságra hozta a nevét a Facebookon. A nő akkor lapunknak a következőket nyilatkozta az ügy kapcsán: 

Teljesen abszurd a helyzet. Ez is azt mutatja, hogy a jog Magyarországon inkább az agresszort védi, és nem a bántalmazót. Nem működik itthon az áldozatvédelmi rendszer.

(Kiemelt kép: Orosz Bernadett, Fotó: RTL videorészlet)