Kétéves féltestvérét dobhatt bele szennyvízaknába – miközben a teljes család részeg volt

A 13 éves fiút javítóintézetbe küldenék.

2022. június 22., 13:30

Szerző:

Egy szennyvízaknába dobhatta kétéves öccsét az akkor 13 éves fiú. Ügyvédje szerint minden felnőtt ittas volt azon a bulin, ahol az eset történt – írja az Index.hu.

A Borsod megyei Taktaharkányban összejövetelt szervezett a család 2019-ben, ahol a tragédia történt. Míg a felnőttek a házban italoztak, addig a gyerekek felügyelet nélkül az udvaron és az utcán játszottak, akkor tűnt el a kétéves kisfiú, akinek a testét egy szennyvízaknában találták meg a rendőrök.

Az ügyész állítása szerint a gyermek nem eshetett bele magától az aknába. Az udvaron játszó gyerekek közül ketten állították azt, hogy féltestvére dobta bele a szennyvízbe öccsét. A fiú tagadja, hogy ilyet tett volna.

Minden felnőtt ittas volt. Hogyan vigyáztak a gyerekekre? Sehogy

– mondta a fiú ügyvédje a tárgyaláson.

Az ügyben az édesanya ellen is eljárás indult kiskorú veszélyeztetése miatt. Az ügyvéd szerint a család nyomorban él, többször előfordult, hogy a gyerekek a kukákból ettek.

Az ügyvéd szerint az is túlzás, ha azt mondja: szegényesek a körülmények.

Az ügyészség a fiút javítóintézetbe küldené, de ügyvédje a felmentését kéri. Az ügy tárgyalását júliusban folytatják – írja a lap.

(Kiemelt képünk illusztráció. 168.hu | Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.