Nyakon szúrta a börtönből aznap szabaduló testvérét

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 49 éves férfival szemben, aki 2020 novemberében, italozást és előzetes szóváltást követően, a saját szabaduló buliján szúrta nyakon a testvérét.  

2023. április 17., 12:25

Szerző:

A vádirat szerint a sértett 2020. november 14. napján reggel szabadult végrehajtandó szabadságvesztés büntetéséből és ennek alkalmából a családtagjai egy szélesebb körű esti összejövetelt szerveztek neki egy ferencvárosi lakásban – olvasható a Fővárosi Ügyészség közleményében. A családi-baráti rendezvény italozással kezdődött, melynek eredményeként a leittasodó sértett és annak szintén ittas állapotú testvére – a későbbi vádlott –, valamint ez utóbbi fia szóváltásba kerültek. A vita során a vádlott fia a sértettet egy alkalommal megütötte, majd a vádlott is rátámadt a testvérére, ennek során először meglökte őt, majd egy nála lévő késsel nyakon szúrta.

A megszúrt testvér ugyan 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, de a használt eszközre, a szúrás erejére, valamint a támadott testtájékra figyelemmel csak a véletlenen múlt a halálos eredmény elmaradása. A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső, feltételes szabadság hatálya alatt álló és jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A közleményhez csatolt fényképfelvételek a helyszínen végzett rendőrségi szemle során készültek.

(Kiemelt képünk: Mintát vesznek a helyszínelők annak a ferencvárosi lakásnak a kilincséről, ahol börtönből frissen szabadult testvérét szúrta nyakon egy férfi. Forrás: Fővárosi Ügyészség)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.