Nótár Mary: betuszkoltak egy szobába és rám zárták az ajtót

Az énekesnő beperelte fogvatartóit. A bíróság most hozott ítéletet az 5 évvel ezelőtti ügyben. Nótár Mary a 168-nak részletesen elmesélte mi is történt pontosan közte és egykori kiadói közt. 

2021. július 15., 14:07

Szerző:

Nótár Mary a 2016-os incidens után feljelentést tett, kiadóját és producerét szerdán el is ítélték személyi szabadság megsértése miatt. 

Nótár Marynek 2001-ben indult, azóta is töretlen, karriere miután megnyert egy tehetségkutató versenyt. 2010-ben lecserélte a produceri gárdáját és egy imázsváltás után megmutatta, hogy nem csak mulatós stílusban tud énekelni, hanem a popvilágban is megállja a helyét. Egyik legnézettebb videóklipjét, már több mint 20 millióan látták.

Fényűzés, csillogás és siker. Ez az amit mi láthattunk Nótár Mary életéből az elmúlt években. De a háttérben 2014 óta tartottak a folyamatos konfliktusai saját kiadójával és producerével. A balhé 2016-ban tetőzött, amikor az énekesnőnél betelt a pohár és bírósághoz fordult. Nótár Mary most részletesen beszámolt a 168-nak arról, hogy éveken keresztül min ment keresztül. 

„Anyagi elszámolási vitáink keletkeztek, elég nagyok. Oly mértékben, hogy én már fel sem vettem nekik a telefont inkább fogadtam egy ügyvédet. Szerződésmódosítást javasoltunk nekik és kizárólag aszerint szerettem volna a továbbiakban együttműködni velük. Igazából személyes kapcsolatot sem szerettem volna tartani, kizárólag a karrierem érdekében akartam folytatni ezt a munkakapcsolatot”

- mesélte az énekesnő kérédünkre.  

A sztár ügyvédje több héten keresztül levelezett a kiadóval, végül a felek kölcsönösen elfogadták a szerződés-módosítási javaslatokat. Ezután Nótár Mary személyes találkozót beszélt meg a producerével. A megbeszélt időpontra az énekesnő nem tudott időben odaérni, mert édesanyja aznap rosszul lett. 

„Az idővel nagyon meg voltam csúszva, de úgy gondoltam, hogy gyorsan beszaladok a módosított szerződésért illetve, hogy átvegyem a fennmaradt hétvégi fellépéseim összegét. Ahogy a házba értem egyből ordibálni kezdtek velem. Zokon vették a késésemet, illetve azt is, hogy ügyvédet fogadtam.”

Mary ekkor felállt és közölte velük, hogy vége a további együttműködésnek és távozni akart a házból. Ekkor a producer egyik fia leszaladt az emeletről és jobb karjánál fogva elkezdte ráncigálni, majd a fiú édesanyjával együtt egy 10 méteres folyosón keresztül az irodába vonszolta, ahol belülről rázárták az ajtót. Az énekesnő, akiről köztudott, hogy nem egy nagytermetű nő, próbált védekezni de nem sok esélye volt a megtermett férfival szemben. 

"Na így jobb lesz? Kérdezte tőlem a producerem. Megláttam egy hatalmas kardot az asztalon, ilyet eddig még csak filmekben láttam, de nem is tudtam másra gondolni csak arra, hogy ki kell jussak innen. Vettem egy hatalmas levegőt, felálltam és gyors léptekkel elszaladtam, ekkor már csak a fiú üvöltött és köpött utánam. A zenekar kint állt, éppen hívni akarták a rendőrséget mire kiértem. Gyorsan kocsiba szálltunk és padlógázzal elindultunk Tasra fellépni"

- emlékezett vissza az énekesnő.  

A koncert befejeztével Maryt ügyvédje elküldte látleletet vetetni, ugyanis a sérülések még ekkor is látszódtak a karján. A sztár az atrocitás után feljelentést tett és felbontotta a szerződését.  

„Engem utána már nem kerestek az ügyvédi irodát keresték, hogy vonjam vissza a feljelentésemet és váljunk el békességben. Ha nem, akkor be fognak perelni, mert jogtalanul felbontottam a szerzősédem. Nem tettem meg, ezért bepereltek.”

Az énekesnőtől 85 millió forintot követelnek a szerződésszegés miatt. Ezt az ügyet viszont egyelőre felfüggesztették, miután első fokon az énekesnő megnyerte a pert.  Elmondása szerint az egyik volt zenekari tagot, aki jelen volt az incidenskor és vallomást is tett, később a vádlottak felkeresték és megfenyegették, hogyha nem változtatja meg a vallomását, akkor azt a családja is bánni fogja. 

„Számomra az volt a legfontosabb, hogy bűnösnek mondták ki őket és ezt sikerült bebizonyítanom, hiszen bűncselekményt követtek el. Egy helytálló bizonyítékot nem tudtak bemutatni az ellen, hogy nem úgy történt, mint ahogyan én azt elmondtam. Hazudtak a kardról, a kulccsal zárható irodaszoba ajtajáról és a találkozó időpontjáról. Miközben az autópálya mérnökségnél a kapuradarok alátámasztották az autóm mozgását. Továbbá a telefonos cellainformációk is nekem adtak igazat”

- mondta el lapunknak az énekesnő, aki hozzátette: örül, hogy vége van a rémálomnak, továbbra is nagyon boldog és töretlenül dolgozik, a rossz dolgokat pedig megpróbálja elfelejteni. Hálás a rajongóinak, akik végig kiálltak mellette és tartották benne a lelket. 

(Kiemelt kép: Nótár Mary)

 

 

 

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.