Szenvedélyes dobálót fogott a rendőrség: nem tetszett neki a herendi porcelánból készült életfa, összetörte

Akár börtönbüntetést is kaphat a veszprémi fiatal. 

2021. október 12., 12:44

Szerző:

Kétrendbeli rongálás és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron a belváros egyik körforgalmában álló, herendi porcelánból készült életfa szobrot összetörte – olvasható az Ügyészség közleményében

A 22 éves férfi 2020. augusztus 12-én, hajnalban, kővel dobálni kezdte a porcelánból készült köztéri szobrot, melynek következtében annak világítást rejtő több stilizált gyümölcse is összetört. A férfi ekkor futva távozott a helyszínről, ám rövidesen visszatért és újból dobálni kezdte a szobrot, mellyel a herendi manufaktúra tulajdonát képező alkotásban közel 1,7 millió forintos kárt okozott.

A vádirat szerint a férfi pár nappal korábban, Székesfehérváron is hasonló módszerrel követett el rongálást, amikor kövekkel és üvegpalackkal dobálta meg a Székesfehérvári Törvényszék ablakát, amely betörött, s ezzel mintegy 58 000 forint kár keletkezett. Az ügyészség a nyomozás ideje alatt hosszabb ideig letartóztatásban volt férfival szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. 

(Kiemelt képünk: Az összetört herendi porcelánból készült életfa szobor. Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség)

Letartóztatott a bíróság egy drogdílert és egy rendőrnőt, mert a gyanú szerint összejátszottak annak érdekében, hogy a kábítószerkereskedő zavartalanul értékesíthessen dizájner drogokat, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.