Nem létező ingatlanokat adott el 1 milliárdért

A szélhámos férfi üzletszerűen élt csalásokból többnyire nem létező ingatlanokat próbált eladni ebből akart meggazdagodni. 

2021. július 2., 12:43

Szerző:

Az 53 éves férfi több emberrel elhitette, hogy kedvezményes áron önkormányzati lakásokhoz juttatja őket - ezek nem létező ingatlanok voltak - míg másoknak azt hazudta, hogy jutányos áron olyan ingatlanokhoz tudja juttatni őket, amelyek bedőlt banki hitelügyletekből származnak. Az is a mese része volt, hogy az önkormányzat, illetve a bank egy konstrukció keretében, egyszerre kívánja értékesíteni a kijelölt ingatlan portfóliót, tehát az abban szereplő lakásokat csak egyben lehet kedvezményesen megvásárolni, és ezáltal a nagy összegű vételárat is egyben kell megfizetni. A gyanútlan vásárlóknak egy címlistát mutatott a megvásárolható ingatlanokról, amelyben belvárosi és budai lakások szerepeltek. 

A csaló csaknem 1 milliárd forint kárt okozott, amelyből 90 milliót visszaadott. 

A férfi ellen feljelentést tettek, de egy darabig bujkált, a rendőrök 2019 nyarán bukkantak a nyomára. A szélhámos az igazoltatáskor egy meghamisított guatemalai útlevelet adott át a rendőröknek, amelyben egy ottani állampolgár adatai szerepeltek, azonban a saját fényképével.

A Fővárosi Főügyészség a férfit 26 rendbeli csalás bűntettével, valamint közokirat-hamisítással vádolja, letöltendő börtönt kértek rá. 

A férfi elfogását követően hosszabb ideig letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

(Kiemelt képünk illusztráció: Dimény András / 168.hu)

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.