Elfogatóparancsot adtak ki a Szabó Bálint, a korábban állítólag elrabolt szegedi politikus ellen

Rágalmazás a vád, Czeglédy Csaba perelte be.

2021. június 30., 19:55

Szerző:

Rágalmazás vádja miatt adtak ki elfogatóparancsot Szabó Bálint független szegedi politikusra. A férfit a Szegedi Rendőr-főkapitányság keresi. Őt a DK szombathelyi képviselőjelöltje, Czeglédy Csaba perelte be rágalmazás miatt, a Pesti Srácok című kormánypárti lap több munkatársával együtt.

A Pesti Központi Kerületi bíróság végzésében leírja, hogy dr. Szabó Bálint Gergely I.r. [első rendű – a szerk.] vádlott az eljárás során ez idáig önként egyetlen alkalommal sem jelent meg a kitűzött tárgyalásokon, megjelenését a bíróság a vele szemben már több alkalommal elrendelt rendőri elővezetés útján tudta a bíróság biztosítani. Erre figyelemmel a bíróság azt a következtetést vonhatta le, hogy I.r. vádlott a bíróság eljárásának lefolytatását minden eszközzel megpróbálja meghiúsítani.

A fentit már Czeglédy idézte Facebook-posztjában, amelyben a körözés elrendelését kommentálta. Azt is hozzátette: Úgy tűnik, a bíróság végleg megunta Szabó trükközéseit, aki csak ahhoz bátor, hogy megkeserítse mások életét, de amikor felelősségre vonnák, elmenekül.

A politikusnak messze nem ez az első rendőrségi ügye: tavaly márciusban bilincsben vitték el, miután megbénította a forgalmat egy szegedi útkereszteződésben, februárban pedig azért kereste a rendőrség, mert reggeli futása során szőrén-szálán eltűnt. Miután megtalálták, azt állította a Karc FM-nek, hogy egy hétfős csapat rabolta el, akik Makó közelében a cipőfűzőjénél fogva kikötötték egy égő szalmabálára. A rendőrség később megszüntette a nyomozást az ügyben, mert szerintük nem állt fenn emberrablás gyanúja.

 

(Kiemelt kép: police.hu)