Nem fért el a bicikliző gyerekektől, eltörte egyikük kezét

Két év börtönre ítélte az Egri Törvényszék az agresszív autóst, de négy év próbaidőre felfüggesztette a szabadságvesztés végrehajtását.

2023. december 8., 20:44

Szerző:

A Füzesabonyi Járásbíróságon súlyos testi sértést okozó közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság december 5-én tárgyalást tartott, amelyen ítéletet is hirdetett – írt a heol.hu az Egri Törvényszékre hivatkozva. A  bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki közlekedés biztonsága elleni bűntettben és segítségnyújtás elmulasztása bűntettében. Ezért – halmazati büntetésül – két év szabadságvesztésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette. Végrehajtása elrendelése esetén, börtönben kell azt letölteni.

Mint kiderült, a vádlott közúton haladt az általa vezetett személygépkocsival. Vele szemben közlekedett a kiskorú sértett és több kiskorú barátja, akik kerékpárral nem az úttest jobb szélére húzódva közlekedtek, ezzel megakadályozták azt, hogy a férfi egy előtte haladó járművet meg tudjon előzni.

A járművet vezető ezen feldühödött, hogy az úttesten megfordult, majd a kiskorú kerékpárosok után ment, megelőzte őket és az úttest jobb szélén megállt. Ezt követően kiszállt az autóból, hogy a szabálytalan közlekedést a gyerekeken számon kérje.

A számonkérés azonban meglehetősen durvára sikeredett, egyiküket a jobb karjánál fogva fellökte, aki az egyensúlyát vesztve a bal oldali útpadkán átesett és az árokba zuhant. Miután a gyerek kimásztt az árokból kijött, a kezét fájlalva a kerékpárjára ült és elhajtott. A férfi is távozott a kocsijával, tette ezt anélkül, hogy a sérültnek segítséget nyújtott volna, vagy akár csak meggyőződött volna arról, hogy a gyerek segítségre szorul-e. A gyermek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, kéztörést szenvedett.

Az ítéletet mind a vádlott, mind az ügyészség tudomásul vette, így az jogerős.

 (Képünk illusztráció / Pexels)