Nekiment a buszsofőrnek, mert nem arra ment, amerre ő akarta

A Tapolcai Rendőrkapitányság egy badacsonytomaji lakos ellen folytatott büntetőeljárást.

2022. június 9., 09:40

Szerző:

Telefonon kért rendőri segítséget egy autóbusz sofőrje 2022. március 09-én délelőtt, akit Badacsonytördemicen egy utas bántalmazott – írja a Police.hu.

Az eljárás adatai alapján egy férfi a településen felszállt az autóbuszra, amellyel Keszthelyre akart utazni. A sofőr azonban közölte vele, hogy ez a járat nem azon az útvonalon közlekedik, mire a férfi dühödten szidalmazni kezdte őt, több alkalommal meglökte, és ököllel meg akarta ütni. A járőrök a bejelentéstől számítva tíz percen belül Badacsonytördemic és Nemesgulács között igazoltatták a gyalogosan közlekedő 53 éves badacsonytomaji lakost. A férfit a rendőrök elfogták, a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították, ahol közfeladatot ellátó személy ellen erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/ 168.hu)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába. Miközben értékek után kutatott, a sértett felébredt. A férfi, nehogy felismerje, franciakulccsal többször fejbe vágta, majd az eszméletlen nőre rágyújtotta az ingatlant. Az asszony meghalt - közölte a vádhatóság a hétfőn.