Nekiment a buszsofőrnek, mert nem arra ment, amerre ő akarta

A Tapolcai Rendőrkapitányság egy badacsonytomaji lakos ellen folytatott büntetőeljárást.

2022. június 9., 09:40

Szerző:

Telefonon kért rendőri segítséget egy autóbusz sofőrje 2022. március 09-én délelőtt, akit Badacsonytördemicen egy utas bántalmazott – írja a Police.hu.

Az eljárás adatai alapján egy férfi a településen felszállt az autóbuszra, amellyel Keszthelyre akart utazni. A sofőr azonban közölte vele, hogy ez a járat nem azon az útvonalon közlekedik, mire a férfi dühödten szidalmazni kezdte őt, több alkalommal meglökte, és ököllel meg akarta ütni. A járőrök a bejelentéstől számítva tíz percen belül Badacsonytördemic és Nemesgulács között igazoltatták a gyalogosan közlekedő 53 éves badacsonytomaji lakost. A férfit a rendőrök elfogták, a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították, ahol közfeladatot ellátó személy ellen erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/ 168.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.