NAV: több mint 26 ezer doboz román zárjegyes cigarettát találtak egy kamionban

Több mint 26 ezer doboz román zárjegyes cigarettát találtak egy kamionban, amit a pilisi térség egyik pihenőhelyén ellenőriztek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

2023. november 13., 08:52

Szerző:

A közlemény szerint a Romániából Anglia felé tartó kamion üreges vascsöveket szállított, azokban találták meg a cigarettákat.
A majdnem hatvanmillió forint értékű dohányterméket a nyomozóhatóság lefoglalta, és költségvetési csalás miatt büntetőeljárást, valamint jövedéki eljárást indított.

(Kiemelt képünk Illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.