Sorban törte le az autók tükrét Miskolc Robin Hoodja

Autósok tucatjainak okozott fejfájást az a fiatal, aki Miskolc Robin Hoodjának képzelte magát. 

2024. február 23., 12:42

Szerző:

Miskolc Robin Hoodjának képzelte magát az a fiatal férfi, aki felidegesítette magát azon, hogy egyeseknek mennyi pénze. A 21 éves helybéli fiatal annyira ideges lett attól, hogy másoknak sok pénze van, hogy egy miskolci parkolóházban nyolc kocsit rongált meg. Leginkább visszapillantó tükröket tört le. Aztán a rendőrségre érkezett bejelentés 2022. július 4-én és a férfit a járőrök még a helyszínen elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra – írja a police.hu. 

Rongálás és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás Miskolc Robin Hoodja ellen

A nyomozók a garázda rongálót gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során az elkövető elmondta, felidegesítette magát a parkolóban, hogy egyeseknek mennyi pénzük van, hogy ilyen drága autókat tudnak vásárolni. A nyomozók az eljárás során azt is megállapították, hogy a fiatalember számláján további 11 rendbeli autórongálás van, melyeket 2022. május 15-e előtt követett el Miskolc belvárosában.  A Miskolci Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Egy budapesti fiatal azon idegesítette fel magát, hogy nem tudta ellopni az autót, hogy inkább felgyújtotta 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség és rongálás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2024. január 8-án 22 óra és január 9-én 3 óra között egy kispesti bevásárlóközpont mélygarázsában feltört, majd felgyújtott egy személygépkocsit. A jármű belseje teljesen kiégett, amellyel több tízmilliós kár keletkezett – írja a police.hu. Az adatok szerint a mélygarázsban hat másik autót is megpróbált erőszakkal kinyitni lopási szándékkal, ám csak kettőből sikerült kisebb értékű dolgokat elvinnie. A nyomozók egy napon belül azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható L. Norbertet, akit január 9-én 19 óra 3 perckor egy XVIII. kerületi családi háznál fogtak el, majd a kispesti kapitányságra állították elő.

A 18 éves férfit a nyomozók háromrendbeli lopás vétsége, négyrendbeli lopás vétség kísérlete, valamint egyrendbeli rongálás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett kezdeményezték a letartóztatását. L. Norbert nem tudott érdemi magyarázatot adni tettére.

Vácon annyira berágott egy férfi a helyi rendőrre, hogy a rongálás sem volt elég neki  

Egy 29 éves váci férfi folyamatosan zaklatta a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyik munkatársát. Nem szállt le a rendőrről. A férfi fejébe vette, hogy a múltja miatt állandóan szemmel tartja, és nem hagyja békén a rendőr. Hol kábítószert rakott a rendőr autójának szélvédőjére, hol kiszúrta a kerekeit, egyszer pedig egy általa rendszeresen ismételt szlenget vésve rondította el a rendőr autójának karosszériáját. Miután a helyi rendőrök jól ismerik a férfit gyorsan elfogták. A váci rendőrök azzal is tisztában voltak, hogy a férfi ezeket a bűncselekményeket csak akkor követi el, amikor beiszik. A 29 éves férfi ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytattak le büntetőeljárást.

(Kiemelt képünk illusztráció.Fotó: Pexels)