Megvan a magyarországi Batman: egy férfi az összes bűnözővel le kíván számolni

Egy féfi felhívta a TEk-et, majd 5 percig ecsetelte, hogyan fog végezni a bűnözőkkel.

2021. november 3., 18:50

Szerző:

Az ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 júniusában Baján ittasan felhívta a TEK ügyeletét, és azzal fenyegetőzött, hogy fegyvereket fog beszerezni, amikkel bűnözőket fog ölni – írja a szerdai közleményt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a bajai férfi 2021. június 20-án, délután ittas állapotban felhívta a Terrorelhárítási Központ ügyeletét az általa használt mobiltelefonról. A több mint ötperces hívás során olyan kijelentéseket tett, amelyekkel valótlanul közveszéllyel járó események bekövetkezésével fenyegetett. A férfi a diszpécserrel egyebek mellett közölte, hogy pénzért fegyvereket fog beszerezni és azokkal kivégzéseket fog rendezni. Azzal is fenyegetőzött a TEK-nek, hogy drogfogyasztókat és más bűnözőket fog „elrendezni”, azaz leszámol velük.

Azt is közölte, hogy ha nem tartóztatják le, akkor „mindenre támad, ami mellé jön”, bűnözőket fog elpusztítani, illetve a bűnözők családtagjait is fenyegette. A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. Az ügyész a bűncselekményt beismerő férfivel szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta.

 

(Kiemelt kép: 2017.06.10., New York, USA - Batman szimbólum a fotós műhelyében. Fotó: ActionVance / Unsplash.)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.