Megölte kétgyermekes kolléganőjét a veszprémi férfi, életfogytiglant kapott

Tette előtt három napig nem evett és nem aludt, csak játszott.

2023. szeptember 7., 14:09

Szerző:

A 26 éves férfi tavaly májusban halálra szurkálta a kétgyermekes kolléganőjét az egyik veszprémi gyár öltözőjében. A férfit életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. Legkorábban negyven év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen – derül ki a Veszprémi Törvényszék közleményből. 

A tényállás szerint a férfi tette előtti három napban nem aludt, nem evett, hanem munkaidején kívül folyamatosan erőszakos videójátékokkal játszott, és megivott nagyjából 30 energiaitalt. 

A fiatal férfi és áldozata ugyanabban a veszprémi gyárban dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi titkon vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A bűncselekmény elkövetésének estéjén a férfi követte áldozatát a női öltözőbe, majd miután az asszony visszautasította a durva szexuális ajánlatát, elővett egy kést a hátizsákjából és számtalanszor megszúrta vele a nőt.

A segélykiáltásra ketten beszaladtak az öltözőbe. Az elkövető ekkor késsel a kezében állt a vérző áldozata mellett, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak segítséget kérni. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az igazságügyi elmeorvos szakértő megállapítása szerint a férfi a cselekmény elkövetésekor nem volt kóros elmeállapotú; s képes volt arra, hogy felismerje a cselekménye súlyát és következményeit. Az ítélet ellen az ügyész az előre kitervelt elkövetés megállapítása céljából jelentett be fellebbezést.

A vádlott enyhítésért, míg védője – a vádlott elmeállapotára hivatkozással – elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása céljából jelentett be fellebbezést.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Mihádák Zoltán)