Megölte az édesapját, majd kénsavban oldotta fel a holttestet egy ózdi férfi

A kénsavas művelet iszonyatos bűzzel járt együtt. 

2022. szeptember 12., 11:24

Szerző:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 25 éves férfi ellen, aki 2020 szeptemberében Ózdon a családi házukban apjával italozott, szóváltásba kerültek, az apja egy kalapácsot vett fel és azzal fenyegette, mire a vádlott ellökte, elvette tőle a kalapácsot és a szerszámmal többször fejen ütötte. A bántalmazás következtében elhalálozott apja holttestét a spájzban tárolta, hogy megszabaduljon tőle, később feldarabolta, és kénsavban egyenként feloldotta, olvasható az ügyészség közleményében. 

Az ügyészség szerint a vádlott az apja holttestét a kamrában rejtette el, de meg akart tőle szabadulni, ezért rendelt 100 liter 97 százalékos kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, majd a kénsavval megtöltött hordóban feloldotta. Ez nagyon durva bűzzel járt együtt, a szomszédokat is zavarni kezdte, kiknek bejelentésére a kiérkező rendőröknek a vádlott beismerte, hogy megölte az apját.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/168.hu)

Letartóztatott a bíróság egy drogdílert és egy rendőrnőt, mert a gyanú szerint összejátszottak annak érdekében, hogy a kábítószerkereskedő zavartalanul értékesíthessen dizájner drogokat, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.