Megkötözték, megverték és kirabolták a családot

Az apát megverték, mert nem árulta el a rablónak hol tartja az ékszereket. Majd gyereke megölésével fenyegetőztek, így akartak több pénzt kicsikarni a családfőtől. 

2021. július 1., 12:00

Szerző:

Késsel szurkálták az egyik gyerek ujját az apát megverték, a feleséget, pedig azzal fenyegették, hogy megverik ha nem adja oda a titkos céges iratokat, és az értékeket. A rablóbanda egyik tagját most ítélték el.

Krimibe illő történetet élt át az a négytagú tatai család, akinek házába négy évvel ezelőtt törtek be. Az öt fős banda hajnali kettőkor kivágta a szúnyoghálót, az ablaküveget beégették így feszítették ki az ablakkeretet és másztak be a házba. A család ekkor még aludt. A támadók mindenkit felébresztettek és egy hálószobába terelték, majd gyorskötözővel megkötözték őket. Az egyik elkövetőnek az volt a dolga, hogy őrizze és szemmel tartsa a családot, amíg a többiek értékek után kutattak. Az anyától céges iratokat követeltek, miközben folyamatosan veréssel fenyegették. Az apát többször ököllel megütötték, és azt mondták neki, hogy megölik a gyerekeit ha nem adja oda a házban található pénzt. Az egyik férfi a kisfiú ujját késsel szurkálta ezzel bizonyítva, hogy nem viccelnek. Az apa végül megmondta hol találják a készpénzt és az értékeket. Miután átkutatták az egész házat közel két millió forintot találtak, de elvittek eurót, angol fontot, ékszereket, és nagy értékű órákat is. A zsákmányuk így összesen 7,7 millió forint volt. Miután összeszedték az értékeket a családot egy alagsori szobába zárták. Az ajtó belső kilincsét kitépték, hogy ne tudjanak kijutni és segítséget hívni. A család tagjai nem tudtak személyleírást adni a rabló bandáról, mert mindannyian sötét ruhát és símaszkot viseltek. Egyikük azonban nem volt elég alapos, közölte Borbély Veronika a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

„Az egyik elkövető DNS maradványt hagyott hátra a helyszínen. Mivel korábban a férfi már volt büntetve, az adatbázisban DNS egyezőséget találtak. Így bukkantak a nyomozók az elkövető nyomára”.

Borbély Veronika a 168 kérdésére elmondta, hogy a férfi végig tagadta a bűnösségét. A DNS azonban elegendő bizonyíték volt arra, hogy megvádolják az emberrablással és a bántalmazással. A férfi ellen más bűncselekmény miatt is indult eljárás egy lopási ügyben. A két ügyet most egyesítették és a Tatabányai Törvényszék így hozott ítéletet.

„A vádlottat a tatai rablás vonatkozásában a vádirati tényállással és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek, az egyesített ügyben részben felmentő rendelkezést hozott. A törvényszék a férfival szemben 12 év fegyházbüntetést szabott ki, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, ezen túlmenően 2 évre eltiltotta a járművezetéstől is.”

Az ítélet nem jogerős az ügyész súlyosabb büntetésért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbeztek. A férfi tettestársait még keresi a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.