Túl hangosak voltak a szomszédai, ezért késsel támadt rájuk

Jogerősen 22 év börtönre ítélt az illetékes bíróság egy dél-koreai férfit, aki késsel akarta megölni szomszédait, mert túl hangosnak tartotta őket – derül ki a szöuli legfelsőbb bíróság csütörtöki tájékoztatásából.

2023. január 12., 11:23

Szerző:

A dél-koreai férfit többszörös gyilkossági kísérlet vádjában találták bűnösnek, amiért 2021 novemberében késsel támadt az alatta lakó háromtagú családra. Az akkor a Szöultól 27 kilométerre nyugatra fekvő Incshonban élő férfi 2021. november közepén berontott az alatta élők lakásába, és késsel esett neki áldozatainak. A feleséget nyakon szúrta. Ő maradandó sérüléseket szenvedett. Férje és kislányuk az arcán és a kezén sebesült meg.

Az eset nagy felháborodást okozott Dél-Koreában, mert a helyszínre érkező két rendőr nem avatkozott be. Később mindkettejüket elbocsátották és kötelességmulasztás miatt vádat is emeltek ellenük.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el. Így jelenleg már 26 gyanúsítottal szemben folyik a büntetőeljárás. Az egyre szerteágazóbb ügy felderítésére országszerte nyomozócsoportokat hoztak létre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt. Ennek során az élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt, majd egy késsel fenyegetőzött, aminek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.