Letartóztatták a volt főbérlője megölésével gyanúsított férfit

Életfogytiglant is kaphat a késelő férfi. 

2021. december 6., 16:37

Szerző:

A Budai Bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a főbérlőt egy óbudai vendégházban – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel. 

Mint írták, a gyanú szerint a férfi múlt pénteken késő délután a bejárati ajtót megrongálva bement egy óbudai vendégház egyik lakásába. A vendégház üzemeltetője – ezt észlelve megjelent a lakásban, ahol szóváltásba keveredett a gyanúsítottal.

A vita során a betolakodó férfi egy vadászkéssel többször megszúrta a tulajdonost, aki a sérülései következtében még a helyszínen életét vesztette

– közölte a bíróság. 

A rendőrség hozzátették, hogy az ügyészség a szökés miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A férfi tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A férfival kapcsolatban egyébként több kérdés is felvetődött, ugyanis a gyanúsított betolakodó bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni

„Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a terhelt személyi körülményeire figyelemmel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatással látta biztosítottnak” – közölte a Fővárosi Törvényszék, megjegyezve, hogy a végzés nem végleges.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/168.hu)

 

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.