Letartóztatták a Bimbó utcai gyilkossággal gyanúsított nőt

Súlyos bántalmazás következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe a hetvenöt éves nő. A bíróság elrendelte a gyanusított egyhónapos letartóztatást, de a bűncselekmény bizonyítása esetén akár életfogytiglant is kaphat.

2023. május 4., 13:48

Szerző:

Elrendelték annak a 32 éves nőnek a letartóztatását, aki a gyanú szerint vasárnap megölte nevelőanyját annak második kerületi, Bimbó úti lakásában. Megalapozott gyanú szerint a nő olyan súlyosan bántalmazta nevelőanyját, hogy a 75 éves nő sérüléseibe a helyszínen belehalt. Ezidő alatt a gyanúsított kétéves gyermeke a másik szobában volt, őt mostanra intézetben helyezték el. A bűncselekmény bizonyítottsága esetén annak elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés is lehet, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Tárgyi bizonyítékokat próbált megsemmisíteni, amikor az elkövetéskor rajta lévő ruhákat és lábbeliket megkísérelte elégetni, azokat a lakás ablakából kidobálta, ezzel az eljárás meghiúsítására, akadályozására törekedett. Helyszíni kihallgatása során a nő beismerő vallomást tett, de a gyilkosság indítékára egyértelmű magyarázatot nem adott.

A bíróság tekintettel a büntetési tétel nagyságára, a gyanúsított rendezetlen egzisztenciális körülményeire, az eljárás során körvonalazódó aggályos személyiségjegyeire, valamint a folyamatban lévő egyéb eljárásokra, attól is tartva, hogy szabadlábon hagyása esetén további bűncselekményeket követne el, a letartóztatást egy hónapra elrendelte. A végzés nem jogerős.

A két nő kapcsolata konfliktusokkal terhelt volt, a harmickétéves nő több esetben életveszélyesen megfenyegette nevelőanyját, őt többször megverte és érzelmileg is zsarolta. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, két másik büntetőeljárás folyamatban van ellene szintén erőszakos bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.