Lerángatta a buszról, majd szexuálisan zaklatta a nőt

Előzetes szóváltás nélkül támadt a buszon utazó nőre a külföldi férfi. Már a buszon szidalmazta és lökdöste. Aztán lerángatta a buszról, majd erőszakoskodott vele. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a kerületi ügyészség szexuális erőszak bűntettével vádolja, és letöltendő börtönbüntetést kért rá.

2021. július 12., 15:39

Szerző:

Az eset márciusban történt a kora reggeli órákban, amikor egy 27 éves jemeni férfi a buszon utazó nőre támadt, majd kabátjánál fogva lerángatta a buszról. 

A busz kamerája felvette, ahogy a külföldi férfi erőszakoskodik a nővel. A felvételen jól látszik, hogy a férfi már akkor követte a nőt, amikor felszállt a buszra. A támadón kapucnis kabát volt. A kapucnit akkor sem vette le a fejéről, amikor felszállt a buszra. A nő a busz hátuljába ment, a férfi követte. Majd csak annyi látszik, hogy lökdösi a nőt és rángatja. A támadó a következő megállóban lerángatta a nőt a buszról. Hátulról átkarolta a nő kabátját, lehúzta a nadrágja cipzárját, majd erőszakosan fogdosni kezdte. A kétségbeesett nő többször próbált elmenekülni, miközben a férfi erősen lefogta és ordibált vele. A 27 éves férfi többször is felemelte a nőt és a földhöz vágta, majd ráült és tovább erőszakoskodott vele. 

 

A járókelők vették észre, hogy a férfi bántalmazza a síró nőt. Ők siettek a nő segítségére a Kálvária téri buszmegállóban, és lefogták a férfit. A VIII. kerületi nyomozók a férfit elfogták. A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit szexuális erőszak bűntettével vádolja. A támadóra letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész, valamint indítványozta a férfi Magyarország területéről történő kiutasítását.

(Kiemelt kép: ugyeszseg.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.