Lövöldözött a szomszéd kutyáira, mert zavarta, hogy ugatnak

A szomszédháború odáig fajult, hogy a kutyákat kővel is dobálta, a szomszéd autóját pedig megrongálta a férfi. 

2023. szeptember 28., 20:46

Szerző:

Egy székesfehérvári kutyatulajdonos tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy az udvarán – főként az állatok fekvőhelye körül –, valamint a házának falában légpuskalövedékeket, kavicsokat talált. A lövöldözés és dobálás az utóbbi időben mindennapossá vált, és az autóját is megkárosították. Mint kiderült azért, mert zavarta, hogy ugatnak a kutyák – írja a police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai meg is jelentek az ingatlannál ahol csattanó hangra lettek figyelmesek: akkor is lövöldözött a szomszéd. Felszólítottak, hogy jöjjön ki az ingatlanból. Mivel a férfi a rendőri felszólításnak nem tett eleget, a székesfehérvári zsaruk a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségét kérték, akik behatoltak az ingatlan területére, és elfogták a férfit.

Az ingatlant átkutatták, melynek során három légpuskát, légfegyverlövedékeket és különböző típusú pirotechnikai termékeket foglaltak le.  A rendőrségre előállított 46 éves férfit a nyomozók állatkínzás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Beismerő vallomást tett, elmondta, hogy több ízben lőtt a lefoglalt légpuskával a sértett kutyái felé, hogy megijessze őket amikor ugatnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sébastien Herent / Biosphoto / Biosphoto via AFP)

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.