Vádat emeltek a szomszédja kutyájára lövő férfi ellen

A Bajai Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a házának udvaráról lőfegyvernek minősülő légpuskájával szándékosan rálőtt szomszédja kutyájára; a lövés az állatot eltalálta, a kutya azonban életben maradt.

2024. január 11., 08:47

Szerző:

Egy tataházi férfi 2023. július 7-én a délutáni órákban lőtt rá a szomszédos ház udvarán szabadon lévő kutyára. Az állatorvosi vizsgálata során kiderült, hogy a lövedék a kutya testében maradt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

„Az elkövető cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy halálát okozza” – írta főügyészség.

A vádlott által használt „csőletöréses légpuskáról” a nyomozás során megállapították, hogy – csőtorkolati energiájának nagysága miatt – az lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához nem volt engedélye.

Az ügyészség a férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével és állatkínzás vétségével vádolja, vele szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fénykép: Swen Pförtner/dpa Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)