Lefoglalták Andrew Tate luxusautóit

A román hatóságok elkezdték lefoglalni Andrew Tate luxusautóit bukaresti ingatlanából.

2023. január 16., 19:23

Szerző:

Andrew Tate brit-amerikai nőgyűlölő influenszer bukaresti ingatlanából több luxusautót is lefoglaltak – írta a BBC.

Tatet testvérével, Tristan Tate-tel együtt decemberben vették őrizetbe, emberkereskedelem és nemi erőszak vádjával, amit a testvérpár tagad.

A lefoglalt autók között Rolls-Royce, Lamborghinit, BMW-t, és Aston Martint is találni.

ROMANIA-UK-US-ANDREW-TATE-CRIME

 

Múlthét kedden Tate elvesztette a romániai fogva tartásának megszüntetésére irányuló kérelmét, miután a bíróság elutasította a fellebbezését, és kimondta, hogy továbbra is őrizetben kell maradnia.

A december 29-i letartóztatások után a rendőrség közölte, eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva. A csoport tagjai fiatal lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert a gyanúsítottak. A vádhatóság szerint az egyik gyanúsított meg is erőszakolta az egyik áldozatot.

(Fotók: Daniel MIHAILESCU / AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.