Lebuktak a luxusmárkák hamisítói

7 millió forintnyi hamis áru.

2021. augusztus 18., 14:10

Szerző:

A NAV pénzügyőrei mintegy kétszáz hamis ruházati terméket, és a márkajelzések hamisításához használt besütő mintákat foglaltak le egy budapesti piacon. A jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri a hétmillió forintot.

A pénzügyőrök egy pavilon ellenőrzésekor prémiummárkák felirataival ellátott táskákat, pénztárcákat és cipőket találtak. A különféle márkajelzésű kiegészítők (Chanel, Louis Vuitton, Obag, Guess stb.) az előzetes szakértői vélemény szerint hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pavilon feletti lezárt tárolót is felnyitották, ahol olyan rézből mart nyomókliséket (besütő mintákat) találtak, amikkel a márkajelzéseket rányomták a táskákra és a pénztárcákra.

A NAV munkatársai lefoglalták azt a présállványt is, amivel egy háztartási vasalón felforrósított márkajelzés-mintákat a táskákra nyomták.

A pénzügyőrök a hamis árut a nyomóklisékkel együtt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó:Alfonso Ramirez/Unsplash)

 

 

 

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.