Láthatási vita vezetett a dunakeszi tragédiához

„Apu, te lelőtted anyuékat?”

2021. szeptember 14., 15:18

Szerző:

Súlyos családi tragédia történt Dunakeszin, a Kisfaludy utcában, ahol egy 54 éves férfi lelőtte volt anyósát, volt párját és közös gyermeküket. A rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei nagy erőkkel vonultak a helyszínre, azonban az elkövető magával is végzett a rendőrök kiérkezése előtt. A családi tragédiát hétfő reggel a rendőrség is megerősítette honlapján, később újabb részleteket adtak hírül. Eszerint az elkövető engedéllyel tartott vadászpuskával lőtte le a 63 éves anyósát, a negyvenéves párját és közös gyermeküket. 

A Pest megyei járőrök és nyomozók a TEK műveleti egységeivel közösen, nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol az 54 éves férfi magát is fejbe lőtte. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytatja le az eljárást. 

A meggyilkolt asszony új szerelme, Sz. Tamás a Blikknek nyilatkozott a tragédiáról. A férfi a közösségi oldaláról tudta meg, mi történt, majd azonnal a helyszínre sietett. Először csupán annyit tudott mondani: 

„Aki a saját gyermekét megöli, az nem ember.”

A férfi a Blikknek elmondta, hogy szerelmével most lettek volna igazán egy család. Imádta a nőt és gyermekét is, együtt tervezték az életüket. Sz. Tamás szerint a szerelme volt párja, az 54 éves elkövető nem bírta elviselni, ahogy az elsős kisfia elmesélte neki, hogy anyának új szerelme van.

A lap úgy tudja: az 54 éves apa láthatásról hozta vissza közös gyermeküket, amikor a tragédia történt. A megölt nő egész nap új szerelmével volt, wakeboardozni voltak. A nő este 6-ra ért haza, mert a tervek szerint 7-re vitte volna vissza kisfiát az édesapja. Nem érkeztek meg időben, a nő telefonált volt párjának, aki Sz. Tamás szerint nagyon pökhendi volt. Érkezésük után számonkérte őt az édesanya, amiért a férfi nem tartja be a láthatás szabályait – rendőrségi eljárással is fenyegetőzött. Az 54 éves férfi ezután veszítette el az önuralmát.

Bors információi szerint a férfi az utcán végzett először a volt anyósával és volt párjával. A hangzavarra kirohant a kisfiúk, aki kétségbeesetten azt kérdezte:

„Apu, te lelőtted anyuékat?”

(Kiemelt kép: rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei dolgoznak 2021. szeptember 13-ra virradóan a dunakeszi családi ház előtt Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)