Külföldre csempészték a lányokat a stricik

A román és a brit hatóságok együtt kapcsolták le őket.

2022. március 30., 18:25

Szerző:

Embercsempész és lányokat szexuálisan kizsákmányoló bűnözői csoportot számoltak fel a román és a brit hatóságok. Ezt az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség, az Eurojust közölte szerdán.

Az Eurojust tájékoztatása szerint a román állampolgárokból álló szervezett bűnözői csoport Románia hátrányos helyzetű térségeiben élő fiatal lányokat csalt ki az Egyesült Királyságba jobb életkörülmények ígéretével, majd kényszerítette őket szexuális „munkára”.

A bűnözők, miután a lányokat a szigetországba szállították, útleveleiket elvették, és nem riadtak vissza erőszak alkalmazásától sem. A román és a brit rendőrség egyidejűleg tartott akciója során a bűnözői csoport 14 tagját állították elő. Mobiltelefonokat, kábítószereket, lőfegyvereket, lőszereket, hitelkártyákat és mintegy 60 ezer eurónyi összeget foglaltak le különböző pénznemekben. A művelet során négy áldozatot azonosítottak, akiket biztonságba helyeztek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

László arra ébredt, hogy fázik. Ott hevert mellette darabokban a felesége holtteste. Huszonhárom évvel később arra kelt, hogy meg kell ölnie ötéves kislányát. A gyerek még aludt, amikor a kis viskó lángra kapott. Égett, mint egy szénakazal. Az utolsó olyan magyarországi kivégzett története, akit Pest megyében elkövetett bűncselekményért akasztottak fel.

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki a feleségét is átverve, magát tábornoknak kiadva mintegy 150 millió forintot csalt ki több sértettől különböző előnyök ígéretével.