Jóképű koreaivá operáltatta magát a drogdíler, de ez nem segített rajta

Úgy próbált eltűnni a thaiföldi hatóságok elől az egyik legkeresettebb drogdíler, hogy plasztikai műtétek sorával jóképű koreaivá varázsolták.

2023. február 27., 12:38

Szerző:

Koreai kinézetűre operáltatta magát egy 25 éves thaiföldi drogdíler, írta a hvg.hu a BBC híre alapján. Saharat Sawangjaeng úgy próbált eltűnni a hatóságok elől hazájában, hogy plasztikai műtétek sorozatával „jóképű koreaivá” változtatta kinézetét, és nevet is cserélt, azt remélve, így már lehetetlenség őt azonosítani.

Sawangjaeng ezek után Bangkokban új néven mint Seong Jimin dolgozott, a dark webről, Hollandiából rendelt ecstasy-tablettákat adott el tömegesen és illegálisan. Mindezek ellenére mégis megtalálta a rendőrség, bár közleményük kiemeli, az orvosok olyan jó munkát végeztek, hogy eredeti arcából, amire a körözést is kiadták, semmi sem látszott már, amikor megtalálták.

Ebben segíthetett az is, hogy már súlyos ügyek miatt körözték: eltűnése és plasztikai műtétei előtt 290 darab ecstasyval és két kiló folyékony kábítószerrel bukott le, valamint testi sértést is elkövetett.

(Kiemelt kép: A thaiföldi kábítószerügyi rendőrség emberei 2022. októberében. Fotó: Somchai Poomlard / Bangkok Post / Bangkok Post via AFP)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.