Koporsók, urnák, drogok – VIDEÓ

Nem érte be egy vállalkozással a tamási üzletember.

2021. november 26., 11:21

Szerző:

A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott – írja a police.hu.

A rendőrök még egy korábbi lopás miatt tartottak kutatást 2020. december 18-án a Tamásiban élő férfi otthonában. Az eljárás során többfajta – többek között tablettákat, zöld növényi törmeléket – kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók. Ezekről szakértő megállapította, hogy kábítószerek, így a 65 éves férfit kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki.

A nyomozóknak információjuk volt arra is, hogy a vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök 2021. november 24-én a késő esti órákban Tamásiban elfogták a férfit, akinek kisteherautójában – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak és kábítószerkereső kutyájának segítségével – az urnák között több tucatnyi tablettát és fehér port találtak. A nyomozók elszámoltatták, és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a vállalkozót. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására is az illetékes ügyészségen.

A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálják azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Tegnap 16:08

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.