Kizuhant a tizedik emeletről egy kétéves ikerpár szerda este, amíg az anyukájuk élővideózott

A szirénák hangjára sem fejezte be a nő az élő bejelentkezést. 

2021. augusztus 12., 14:51

Szerző:

A hatóságokat este fél kilenckor értesítették a 112-es sürgősségi számon, hogy két gyermek, egy kislány és egy kisfiú kizuhant az egyik tömbház tizedik emeletéről, és a járdára estek. Az édesanya – állítása szerint – a tragédia pillanatában a lakás másik szobájában takarított – írja a Maszol.ro.

A két kisgyermek egy, az ablak közelében található asztalra mászhatott fel, onnan pedig az ablakpárkányra, így zuhant ki először a kislány, majd körülbelül két perccel később a kisfiú is. A hatóságokat a lépcsőházba éppen belépni akaró szomszédok, az eset szemtanúi értesítették.

A nagy megdöbbenést kiváltó eset kapcsán hamar fény derült arra, hogy az anya a tragédia közben a legnagyobb közösségi oldalon éppen élővideózott a másik szobában, és még akkor sem hagyta abba, amikor hallotta, hogy a tömbház előtt szirénáznak a mentők. Csak akkor lépett ki a bejelentkezésből, amikor a rendőrök az ajtón kopogtattak. A helyszínre siető mentős csapatok megpróbálták újraéleszteni kisgyermekeket, de nem jártak sikerrel. A rendőrség eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

(Kiemelt kép: Illusztráció)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.