Veszélyes utazás – négy év fegyházra ítélték az utastársát megkéselő férfit

Négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy többszörösen büntetett, 63 éves férfit, aki szóváltás után követte a buszról leszálló egyik utastársát, majd késsel megszúrta márciusban Budapesten.

 

2023. május 11., 12:40

Szerző:

A Fővárosi Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi március 17-én reggel a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren szállt fel az utasokkal teli 7-es autóbuszra, ahol szóváltásba keveredett az egyik utassal. Meg is fenyegette a sértettet azzal, hogy amikor leszáll, meglátja, kivel van dolga.

Amikor utastársa a járat újbudai szakaszán lévő egyik megállóban leszállt, a férfi követte, majd egy kapualjban rátámadt, dulakodni kezdett vele és egy késsel a felsőtestén megszúrta. A sértett védekezésképpen próbálta megütni a késes férfit, aki hátrálni kezdett, végül elment.

A sértett 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett – írták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A férfit a váddal egyezően mint többszörös visszaesőt felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek, és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával 4 év végrehajtandó fegyházbüntetéssel sújtották.

Az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

(Kiemelt kép: archív – 168.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.